Home                Nieuws                   Contact                    


Algemeen

Ondanks het wegvallen van de subsidies aan huishoudens voor zonnepanelen wekken steeds meer mensen zelf energie op via zonnepanelen op hun dak. Ook zonder tegemoetkoming van de overheid is dit rendabel. Veel huishoudens willen energieneutraal worden door energie te besparen en door zelf op te wekken. Goede installatie van zonnepanelen is hiervoor een basisvoorwaarde. Met een paar panelen op een dak voorziet een huishouden direct voor een deel in de eigen elektriciteitsbehoefte en verlaagt de energienota. De gebruiker wordt minder afhankelijk van stroomtarieven en draagt bij aan een schoner milieu

Hoe werken zonnepanelen?

De officiŰle naam voor een zonnepaneel is fotovolta´sch of PV-paneel. PV-panelen zetten licht om in elektriciteit. Ook bij bewolkt weer wordt er stroom opgewekt.
Zonnepanelen (1) bestaan uit meerdere zonnecellen die met elkaar verbonden zijn. Elke zonnecel is gemaakt van speciaal materiaal waarin –onder invloed van licht- een spanningsverschil ontstaat. De meeste apparaten werken alleen op wisselspanning van 230 Volt. Daarom is er meestal ook nog een omvormer (ook wel inverter genoemd, 2) nodig. De omvormer zorgt ervoor dat de stroom uit de zonnepanelen omgezet wordt in wisselstroom van het juiste voltage. Om zonnepanelen te installeren is er nog een ondersteuningsconstructie nodig. Er zijn constructies voor plaatsing van zonnepanelen op schuine daken, platte daken en gevels. De ondersteuningsconstructie wordt samen met de benodigde bedrading en omvormer ook wel de 'Balance of System' (BOS) genoemd. De zonnepanelen en BOS vormen samen een compleet PV-systeem.
De hoeveelheid stroom die zonnepanelen opwekken, hangt af van de hoeveelheid zonlicht en het nominaal vermogen van de zonnepanelen. Het nominaal vermogen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Het aantal Wattpiek van een zonnepaneel is het vermogen dat een zonnepaneel levert als de zon er vol op schijnt. Als vuistregel geldt dat 1 m▓ aan zonnepanelen(ongeveer 100 Wp) per jaar rond de 75 kWh aan elektriciteit leveren (Nederlandse situatie).Zonnepanelen zijn geruisloos, veilig en zijn onderhoudsvrij

 Rendement

 De theoretische levensduur van fotovolta´sche zonnepanelen is 25 jaar. Gedurende deze tijd verminderd het maximum omzettingsvermogen (Max Wp, bv. 185). Deze daling is niet continu, maar neemt toe naarmate de panelen verouderen. De producenten geven steeds een 'vermogensgarantie' of 'rendementsgarantie'. Deze is meestal de eerste 10 jaar 90% en daarna 80 %.

Wij leveren uitsluitend producten van merken welke in Europa zijn vertegenwoordigd. Dit betekent dat de altijd  product garantie kan worden gegeven. Voor de zonnepanelen zijn dit o.a. de merken Heckert Solar, Sovello,Aleo, ET en Yingli. Voor de omvormer is bewust gekozen voor  SMA. Dit bedrijf is marktleider op het gebied van omvormers.