Home               Nieuws               Contact                    

15 juni 2013

Btw stroomt terug op zonnepanelen.

Mensen met zonnepanelen moeten BTW gaan betalen over de stroom die ze zelf hebben opgewekt, blijkt uit de uitspraak van een Europese rechter. Dat klinkt als slecht nieuws, maar er kleven fiscale voordelen aan die constructie. Voor verdere informatie zie onderstaande link.

http://www.bnr.nl/nieuws/228930-1306/btw-stroomt-terug-met-zonnepanelen?s_cid=blogitems

2011/07/26


Terugleveringsregeling verhoogd! (En ander goed nieuws)
De regels voor het terugleveren van elektriciteit aan het net zijn gewijzigd. Sinds 1 juli 2011 is uw elektriciteitsleverancier verplicht de terug geleverde elektriciteit met een maximum van 5.000 kWh af te trekken van uw verbruik, en over het verschil uw factuur te berekenen.
Voor 1 juli 2011 was dit een getal van 3.000 kWh. Sommige elektriciteitsleveranciers hielden al vrijwillig een getal van 5.000 aan, maar dit is nu wettelijk vastgelegd.

Meer nieuws:
Als u meer dan 5.000 kWh teruglevert aan het net, is nu vastgelegd dat de eerste 5.000 kWh afgetrokken wordt van uw verbruik. Voor het meerdere moet uw elektriciteitsleverancier u een redelijke vergoeding betalen. Vroeger was het zo dat als u meer dan 3.000 kWh terugleverde, er helemaal geen saldering plaats hoefde te vinden. Nu wordt de eerste 5.000 kWh wel gesaldeerd. Een redelijke vergoeding is het gedrag dat vergelijkbaar is met de brandstofkosten van het maken van 1 kWh, ongeveer 7 _ 8 cent.

Deze wetswijzigingen (artikel 31c van de Elektriciteitswet 1998) zaten al heel lang in de planning, maar zijn nu eindelijk in werking getreden.

Houd bij uw volgende afrekening goed in de gaten of uw elektriciteitsleverancier de nieuwe regels correct heeft toegepast! Dit geldt vooral voor mensen die een grotere zonnepaneelinstallatie hebben.